1 av 3
Huset på Långgatan totalförstördes i branden. Foto: Pablo Dalence.
2 av 3
Långt in på förmiddagen fortsatte eftersläckningsarbetet. Foto: Pablo Dalence.
3 av 3
Imorgon onsdag, kommer tekniker att undersöka platsen för att fastställa brandorsaken. Foto: Pablo Dalence.

Gnosjöbyggnad brandhärjad tidigare

Minst två gånger tidigare har räddningstjänsten ryckt ut, för att släcka bränder i den gamla fabrikslokalen i centrala Gnosjö. Den här gången totalförstördes huset.  Ann Marie Johansson bor ett femtiotal meter från byggnaden och både hon och familjen väcktes av branden inatt.

Huset på Långgatan i centrala Gnosjö, som totalförstördes i en brand inatt, har vid flera tillfällen tidigare varit föremål för utryckningar, från både polis och räddningstjänst.

Huset var tidigare en fabrik där man tillverkade trädgalgar. Senare öppnade en livsmedelsbutik och nu senast fanns det en biljardhall i huset. Enligt polis och räddningstjänst har det dock till och från varit ganska stökigt kring huset. Bland annat har den eldhärjats vid minst två tillfällen tidigare, en av gångerna var branden anlagd.  Den här bilden bekräftas också av grannar, som beskriver gängslagsmål med träpåkar utanför lokalen.

Släckningsarbetet pågick långt in på förmiddagen och imorgon, onsdag, skall tekniker från både polis och räddningstjänst undersöka platsen, för att försöka fastställa brandorsaken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".