Reaktioner på åklagarbeslut

Walter Lööf, sonen till den 94-åriga kvinnan som utsattes för kränkningar på äldreboende Hemgården i Gislaved, är besviken över att de båda vårdarna inte åtalas.
Han säger till nyheterna är det nog är många med honom som är besvikna idag. -Någon slags markering hade behövts för att skrämma andra från att göra likadant, säger han. Walter Lööf har ännu inte bestämt om han ska gå vidare med fallet. Han är däremot glad för att inte han åtalas för att han gömde en bandspelare hos sin mamma, så att övergreppen spelades in. Åklagarens beslut att lägga ned förundersökningen välkomnas av Birgitta Andersson, ombudsman på Kommunal i Jönköping. Hon poängterar att det som hände på Hemgården inte är acceptabelt men heller inte brottsligt. Och säger att arbetsgivarna nu måste ta ett ökat ansvar och tillföra resurser för att se till att liknande situationer inte uppstår i framtiden. Den fackliga organisationen tycker också att det är rätt att åklagaren inte går vidare mot sonen som bandade incidenterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".