Dramatisk bussolycka på Nissastigen

I över en halvtimme fick nio passagerare och chauffören sitta blick stilla på sina säten. Annars riskerade bussen att välta och rulla runt i det djupa diket.

Händelsen utspelade sig igåreftermiddag på väg 26 på Nissastigen i närheten av Gislaved. Bussen, ägd av ett privat åkeri men i linjetrafik, kom för långt ut på vägkanten. Anledningen var att chauffören när en bil framför skulle göra en vänstersväng tvingades att först bromsa och sedan gira till höger för att inte köra in i bilen.

Följden blev att bussens däck på högersidan skar ut utanför asfaltkanten varpå bussen blev stående längs med vägen lutande nedåt ett dike. Chauffören uppmanade de nio passagerarna att sitta helt stilla, eftersom det fanns risk för att viktbalansen annars hade förskjutits och bussen vält. De tio ombord fick därför under ett antal nervpirrande minuter sitta orörliga.

Under tiden var räddningsstyrkor på väg, och när två bärgare kopplat vajrar till bussen och därmed säkrat den, kunde passagerarna och chauffören ta sig ut genom dörren.

- Under räddningsaktionen stängdes Nissastigen av i båda riktningarna, säger polisens vakthavande befäl Bo Gunnarsson till Nyheterna.

Ingen i bussen skadades vid olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".