Nytt kommunalråd i Vaggeryd - borgerliga överens till slut

Det såg mörkt ut in i det sista men under det sista krismötet i går kväll så utsåg den borgerliga fyrklövern i Vaggeryd moderaten Bengt Dahlqvist som nytt kommunalråd. Centerpartisten Kristina Nordkvist ersätter Ulf Abrahamsson som vice ordförande i kommunstyrelsen.

Därmed ersätter han kristdemokraten Börje Gustavsson som tillsammans med centerpartisten Ulf Abrahamsson fick sparken av folkpartiet, moderaterna och centern eftersom de inte drog jämnt.

- Det känns lite överraskande att det sker mitt i en period. Jag tvekade inte även om det kom fort på. Nu måste vi få igång verksamheten ordentligt, säger Bengt Dahlqvist till Nyheterna.

Att hålla ihop den borgerliga fyrklövern efter bråket tror Bengt Dahlqvist ändå ska gå bra.

- Som jag förstod det så handlade det mycket om personkemi men nu har man ju bytt ut de personerna så nu kan vi gå vidare.

Kristdemokraterna vägrade in i det sista att godkänna förslaget eftersom man krävde kommunalrådsposten åter, men till slut fick man ge vika.

Centerpartisten Kristina Nordkvist ersätter också Ulf Abrahamsson som vice ordförande i kommunstyrelsen enligt gårdagens överrenskommelse.

Kristdemokraterna fick nöja sig med ordförandeposten i kommunfullmäktige där Erling Andersson tar över klubban.

Nye kommunalrådet Bengt Dahlqvist lämnar nu sin tjänst som transportledare på ett åkeri i Skillingaryd och börjar som heltidspolitiker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista