Bonus för minskat antal sjukdagar

De anställda på Försäkringskassan i länet får i dagarna en bonus med lönen, som en uppskattning för att de jobbat effektivt.

Bland annat har antalet sjukdagar minskat kraftigt och därför vill försäkringskassans styrelse i länet visa sin uppskattning till de anställda, det säger styrelsens ordförande, kristdemokraten Arnold Carlzon.

500 kronor var får de cirka 500 anställda på Försäkringskassans kontor runt om i länet. En total kostnad på en halv miljon.

Försäkringskassan i länet har tidigare fått beröm från regeringshåll för sina insatser att få ner sjukskrivningssiffrorna. Regeringen har bestämt att sjukskrivningarna ska halveras fram till 2008 - och redan i somras hade man här i länet kommit halvvägs.

Nyheterna har tidigare berättat om människor som blivit av med sin ersättning, eller fått en lägre ersättning efter de nya och tuffare reglerna.

En av dem säger idag till Nyheterna att hon tycker det är helt fel att betala ut en bonus till de anställda för att den totala summan sjukdagar blivit lägre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".