Foto: Pablo Dalence

Gratistidning lanseras idag - skrämmer inte JP

Från och med idag så finns gratistidningen Metro tillgänglig för Jönköpingsborna. Men på ortens största lokaltidning är de inte oroliga för konkurrensen.

Metros vd Martin Gellerstedt säger att tidningen i första hand riktar sig till yngre läsare och till annonsörer som söker billigare alternativ. 

Jönköping är en av elva städer runt om i landet där Metro lanseras idag. Tanken är att tidningen skall vända sig till studenter och ungdomar och att den skall fungera som ett komplement till den lokala tidningen på orten.

Hans Olovsson, chefredaktör på Jönköpings-Posten säger till nyheterna att Metros etablering inte oroar honom och han känner inte sig hotad av gratistidningen.

Inte heller Lars Åke Engblom, som är Professor i Medie- och kommunikationsvetenskap på Högskolan i Jönköping, tror att Metro utgör något hot mot lokaltidningen. Däremot säger han att han tycker det är bra att det är bra att fler nyhetsmedier etablerar sig lokalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".