foto Simeon Ogén Prb

Sanmina funderar på att byta fraktbolag efter dödsolyckan i Skåne

Den alkoholpåverkade lasbilschauffören som körde ihjäl fem personer utanför Malmö tidigare i veckan var på väg till företaget Sanmina i Forserum. Och nu får olyckan också konsekvenser för det ungerska åkeriet.

Sanminas ungerska systebolag har idag suttit i diskussioner med det fraktbolag där olyckschaffören jobbade. Sanmina vill ha åtgärder för att undvika liknande händelser. Och VD:n för Sanmina i Forserum Johan Fridlund säger till nyheterna att om åtgärderna inte är tillräckligt bra så kommer man att byta fraktbolag.
Det var vid sjutiden på tisdagskvällen som den ungerska chauffören kom på att han hade tagit fel väg ut från Malmö. Han gjorde en u-sväng på motorvägen och när han körde mot körriktningen krockade han först med en bil som började brinna, och en annan bil väjde och voltade ut på en åker. I den ena bilen omkom fyra i den andra en person. 
Tidigt i går morse fick Johan Fridlund reda på att chauffören var på väg till fabriken i Forserum. Och det var ett besked han tog emot med bestörtning.
För det är inte första gången Sanmina stött på alkoholpåverkade lastbilschaufförer i sin verksamhet.
-Vi har tidigare varit ute för det någon enstaka gång och har därför bytt fraktbolag till det här, säger Johan Fridlund. Och han påpekar att det hittills fungerat mycket bra med det bolag man nu har. 
-Men problemet med rattfulla chaufförer angår många. Därför måste vi jobba med våra upphandlingsrutiner och ställa krav på fraktbolagen, säger Johan Fridlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".