Krav på avgång för hela borgar-styret i Vaggeryd

I dag kräver inte bara socialdemokraterna att det borgerliga styret avgår. Det gör också centerns Ulf Abrahamsson, som tackat nej till det avgångsvederlag som han erbjudits när han lämnar politiken.

Den politiska karusellen i Vaggeryd snurrar vidare.

Avgångsvederlaget till kristdemokraternas sparkade kommunalråd Börje Gustavsson skulle kosta skattebetalarna 1,2 miljoner kronor.

Det var enda punkten på dagordningen vid det hastigt utlysta extramötet med kommunstyrelsen i går. Men kommunstyrelsen kunde inte ta ens ta upp avtalet eftersom det inte var skrivet i kommunens namn, utan bara undertecknat av tre borgerliga politiker.

Socialdemokraterna tycker att avtalet kostar orimligt mycket pengar och där får i dag stöd av centerpartisten Ulf Abrahamsson, som själv erbjudits avgångsvederlag efter samma principer nu när han lämnar politiken och posten som vice ordförande i kommunstyrelsen. Men han tackade nej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".