1 av 2
Elmin Kurbegovic, här i Elfsborg under en match i Europa league. Foto: Boris Grdanoski/Scanpix.
2 av 2
Elmin Kurbegovic. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio.
Fotboll

IFK Värnamo värvar från Elfsborg

4:54 min

Den senaste tiden har IFK Värnamo tappat flera av sina tongivande spelare. Förväntningarna var därför stora när superettaklubben idag skulle presentera ett nyförvärv.

Idag presenterades 24-årige mittfältaren Elmin Kurbegovic, som kommer från allsvenska Elfsborg.

Elmin Kurbegovic har tillhört Elfsborg sedan 2006 och gjorde allsvenska debut redan 2008. Men de senaste åren har Elmin haft svårt att ta en plats på mittfältet i Elfsborg vilket också gjorde att han 2009 lånades ut till den italienska serie-c klubben Novaro. Efter ett år i Italien återvände Elmin tillbaka Elfsborg. Men under Magnus Haglunds tid som tränare har han mest fått nöta bänken. Nu ser han chansen att få rejält med speltid

Elmin Kurbegovic har skrivit på ett 2-årskontrakt för Värnamo och han har rätt bra koll på sin nya klubb...

Elmin Kurbegovic blir det fjärde nyförvärvet för IFK Värnamos del. Sedan tidigare har man gjort klart med försvarsspelarna Andreas Hadenius och Johan Niklasson samt målvakten Björn Åkesson. Och redan i morgon hålls en ny presskonferens då ytterligare ett nyförvärv kommer att offentliggöras. Enligt ordförande Kaj Larsson så är det 2-3 spelare ytterligare som ska in i truppen.

Mattias Sundler

mattias.sundler@
sverigesradio.se

036-215 66 68

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista