Persson begär utredning kring knarkmamman

Kommunalrådet Peter Persson i Jönköping griper nu in och lovar en bättre situation för 19-åriga Louise som vi berättat om tidigare i Nyheterna idag.

Louise har under nästan ett år tvingats ge tak över huvudet är sin knarkmissbrukande och bostadslösa mamma. Det har lett till att Louise inte kunnat studera och att hon till och med gjort ett desperat försök med tablettförgiftning för att göra socialen uppmärksam på sin situation.

Louise själv vill att hennes mamma ska tvångsomhändertas eftersom de båda far så illa av situationen. Själv tycker mamman inte att det är en bra idé med tvångsvård. Mamman är just nu knarkfri eftersom hon sitter häktad, bland annat för en lång rad stölder.

Louise tycker att socialen i Jönköpings kommun, där mamman idag är skriven, har försökt skjuta över ansvaret på henne och den grannkommun till Jönköping där Louise bor. Och hon har pratat med socialförvaltningen i Jönköping för att försöka hitta någonstans att bo åt sin mamman.

Peter Persson säger till Nyheterna att det inte är rimligt att lämna över ansvaret för en missbrukande person till ett barn och begär nu en utredning av socialdirektören.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista