Bandypremiär i fara - Vetlanda utan is

Vetlanda BK har förmodligen ingen is att spela på när det är bandypremiär på Tjustkulle 12 november. Kommunen som sköter anläggningen har gjort en miss och nu fungerar inte nedfrysningen. Vetlanda kräver nu skadestånd av kommunen

tämningen i en av länets mest framgångsrika idrottsklubbar, Vetlanda BK, är just nu mycket dämpad. Den 12 november är det bendypremiär och Vetlanda skulle möta Västerås på Tjustkulle i Vetlanda.

men nu ser det inte ut att bli någon is till premiären, det beskledet kom så sent som denna vecka från Vetlanda kommun som sköter anläggningen. Trots problem med olja i kylrören redan i våras, så har kommunen inte åtgärdat problemen. Orsaken är att man underskattade problemen när de upptäcktes redan i våras säger kommunens fritidschef Karin Segerlund som tar på sig det här misstaget.

Nu kommer Vetlanda BK att resa kravet om skadestånd mot kommunen. Att inte kunna ha hemmamatcher kanske ända fram till december månad innebär mycket sämre träningar men ocskå inkomstförluster på uppemot 100 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".