Blev uppsagd innan hon börjat

En kvinna fick anställning inom socialförvaltningen i Habo kommun. Men dagen innan hon skulle börja, får hon besked att det inte blir något. Istället anlitade kommunen ett bemanningsföretag.
Kommunalarbetareförbundet säger att kvinnan fick sparken innan hon började och kräver nu förhandlingar med Habo kommun med ett hot om ekonomisk ersättning i ryggen. Peter Hamarin, ombudsman vid Kommunalarbetareförbundet i Jönköping säger att man betraktar kommunens agerande som ett lagbrott. Enligt facket är det just nu turbulent vid socialförvaltningen i kommunen efter diskussionerna om att lägga ut delar på entreprenad. Den sparkade kvinnan är inte det enda fallet som facket nu granskar. Representanter för Habo kommun säger till Nyheterna att man är förhandlingsvillig men vill i övrigt inte kommentera ärendet innan förhandlingarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".