Åkerskolan vann Vi i femman

Håkan Wallin och Julia Knutsson från Åkerskolan i Nässjö är länsmästare i Vi i femman. De vann tisdagens final mot Solberga skola med 13-7. Nu möter Åkerskolan segrarna från grannlänen, Backenskolan från Grästorp och Kläxhultskolan från Älmhult, i regionfinalen nästa tisdag. Segrarna där får tävla vidare i TV senare.
Och det var Håkan och Julia från Åkerskolan som ledde från första till sista frågan. Kristin Gottahrdsson och Hampus Sjödahl från Solberga hamnade i underläge redan från början, efter de sex första frågorna stod det 8-5, och efter tryckfrågorna 12-7. Solberga var tvungna att ta den svåraste frågan - vad heter en kännare med ett franskt ord - medan Åker kunde nöja sig med en enkel enpoängare - vad man kallar en person som klipper håret på andra. Och slutresultatet blev sedan 13-7. Nästa tisdag möter Åker segrarna från Skaraborg, Backenskolan i Grästorp, och Kronoberg, Klöxhultsskolan i Älmhult. Fotnot, en som klipper andra: frisör, en kännare: konnässör.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista