Centerpartiet

Annie Lööf om låga opinionssiffror

1:39 min

Centerpartiet måste bli starkare på flera fronter, för att kunna växa. Det sa partiledaren Annie Lööf från Värnamo när hon besökte Jönköping idag.

Annie Lööf kommenterade då den senaste tidens opinionsundersökningen där Centern fått låga siffror och till och med hamnat under fyra procents-spärren.
- Oavsett vilken siffra, så är den för låg. Här handlar det om att centerpartisterna måste nå ut. Runt om i landet måste vi stärka vår profil.
- Det krävs ett grundläggande arbete för att vi långsiktigt ska växa.

Ingen Lööf-effekt ännu
Sedan Annie Lööf tog över partiledarposten för Centerpartiet i september förra året har inte partiet vunnit fler väljare i opinionsundersökningarna. De låga siffrorna som nu presenterats är till och med lägre än under Maud Olofssons sista tid som partiledare.

För mycket personfrågor
Men Annie Lööf är inte den enda som valts till ny partiledare det senaste halvåret. Samtliga oppositionspartier har också valt nya partiledare och det är något som Annie Lööf tror kan ha påverkat det politiska läget i Sverige.
- Det är klart att det var mycket personfokus på Håkan Juholt och socialdemokraterna det senaste halvåret. 
- Nu hoppas jag vi kan skippa personfrågorna och börja diskutera vad vi vill ha för politik som för Sverige framåt.

Centerns ledare Annie Lööf från Värnamo om den senaste opinionsundersökningen där partiet fick 3,9 procent av rösterna var gjord av företaget United Minds.


Reporter Eddie Windborg