Misshandel (arkivbild, arrangerad. Foto: Fredrik Funck/PrB)

Han kan komma att döda...

Den senaste tiden har gatuvåldet i länet blivit vanligare och grövre.
Nyheterna har träffat en av dem som står bakom det oprovocerade våldet, en som flera gånger varit nära att slå ihjäl människor.

Just nu sitter han häktad för ännu ett fall av misshandel och han medger att han mycket väl kan komma att misshandla en människa till döds.

Den 21-årige mannen som nyheterna träffat har vid flera tidigare tillfällen dömts för olika våldsbrott, bland annat knivhögg han tre män på Ekhagen i Jönköping för två år sedan. Han dömdes till 1 och ett halvt års fängelse.
Under en permision från det straffet hamnade han i slagsmål med två män i Tenhult, bland annat stampade 21-åringen på det ena offret som akut fick föras till sjukhus med skallskador.
Den här gången blev domen ett år och tre månader.

I början av september kommer han ut ur fängelset och samma dag slår han ner en 60-årig man i centrala Jönköping. 21-åringen säger sig inte minnas något av händelsen.

Mannen erkänner att han har ett ansvar i de fall han blivit dömd för men tycker samtidigt att samhället inte gjort tillräckligt för att förhindra hans agerande.

Mer om det här kommer under dagen.

Pablo Dalence
pablo.dalence@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista