Vägbyggen i länet offras för jobben på Saab

Utbyggnaden av riksväg 26 mellan Risbrodammen och Mullsjö skjuts upp. Vägverket offrar den sträckan för att istället använda pengarna på riksväg 45 i ett försök att rädda kvar jobben på Saab i Trollhättan.

Beskedet är ett hårt slag för Mullsjö sägersocialdemokratiska kommunalrådet där Anja Berglund till Nyheterna.

Idag kom beskedet att Vägverket lyfter ut en rad planerade vägprojekt i landet. Projekten skjuts på framtiden för att man ska få pengar att istället bygga ut väg 45 till och från Trollhättan. Bygganattionen ingår som en del i regeringens paket att försöka för biljätten GM att rädda Saab-fabriken i Trollhättan.

Ett av vägprojekten som lyfts bort och som skulle sätta igång 2008, är riksväg 26, tidigare kallad 47/48 mellan Risbrodammen väster om Jönköpings och Mullsjö, proejktet lyfta bort på obestämd framtid, trots att 26:an är en mycket olycksdrabbad vägsträcka och stor pendlingsväg mellan Jönkölpings och Mulljsö. Troits att det handlar om att rädda många jobb i Trollhättan så är det fel att just den här vägsträckan lyfts bort, tycker kommunalråd Anja berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".