Leksakskrig i Jönköping

Konkurrensen hårdnar om leksakskunderna i Jönköping. Nyligen öppnade Play Planet på Rosenlund och Hikmet tänker nylansera sig och planerar att öppna ett stort leksaksvaruhus nästa år. Magnus Wetterö är en av delägarna på Play Planet och säger att det nu handlar om att skapa sig en marknad.

Ett krig rycker allt närmare i Jönköping - ett leksakskrig.

I Jönköping har länge danska leksakskedjan BR haft mer eller mindre en monopolställning, men förra veckan slog Play Planet upp sina portar på Rosenlund och i annonser lovar Hikmet sina kunder att man under 2005 ska öppna ett varuhus, där leksaker får breda ut sig på 4000 kvadratmeter.

För några år sedan saknade Jönköping allt vad Gör-det-själv-handel heter. Men så plötsligt dök de upp en efter en, de stora kedjorna med allt för den händige och nu verkar det bli exakt samma utveckling med leksaksbranschen.

- Vi som startar upp varuhus är väl lite av flockdjur. Vi vill inte gärna börja, men när någon väl börjat vill man vara med så tidigt som möjligt. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om vi i Jönköping har flera leksaksvaruhus om några år, säger Magnus Wetterö på Play Planet.

David Westh
david.westh@sr.se