Polisfest kostar 1 miljon kronor

Samtidigt som polisen i länet sparar pengar genom att stänga lokalstationer och sätta stopp för övertider, så bjuder de sina anställda på fest för 1 miljon kronor.

Nedläggning av polisstationer och stoppad övertidsersättning har sparat så mycket pengar, att polisen nu har råd att bjuda alla sina 630 anställda i länet på fest som kostar 1 miljon kronor.

I fyra omgångar åker poliser och civilanställda till Hotell Billingehus i Skövde om några veckor. Där ska föredrag inspirera och stärka personalen. På kvällen blir det middag med underhållning. Efter övernattning bär det av hem igen. Polisledningen har avsatt 1.750 kronor per person, vilket ger en kostnad på över 1 miljon om alla 630 anställda följer med.

Poliserna är väl värda den här festen efter alla omorganisationer och besparingar, tycker många. Efter flera år med stora underskott ser det ut att bli någon miljon över i länets poliskassa i år. Men det finns också kritiska röster, som anser att det är slöseri när det inte finns pengar till övertid och till att hålla polisstationer öppna.