Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Jönköping

Morgontåg från Jönköping ska rulla igen

De har varit efterfrågade sedan de försvann för snart ett och ett halvt år sedan. Nu kommer direkttågen från Jönköping till Stockholm tillbaka.

Idag kom beskedet från SJ att morgontågen till Stockholm ska börja rulla från Jönköping igen den 15 april.

– Det är skönt att vi nu kommit i mål och äntligen kan sätta in snabbtågstrafik mellan Jönköping och Stockholm. Vi vet att behovet är stort och nu har vi äntligen kapacitet i SJ 2000-flottan för en tidig morgontur från Jönköping och en bra återresa från huvudstaden på vardagarna, säger Mikael Hallberg, chef för SJ:s snabbtåg i ett pressmeddelande.

Sedan morgontågen försvann 2010 har bland annat de statliga myndigheterna i Jönköping jobbat för att få dem tillbaka. Nu säger SJ att man lyckats frigöra tåg för att sätta in dem igen.

– Syftet har hela tiden varit att återinsätta tågen. Efterfrågan är stor, inte minst från de tre stora statliga myndigheter som finns i Jönköping. Som smålänning är jag själv extra nöjd över att direkttåget nu kommer tillbaka, säger Mikael Hallberg.

Tågen kommer gå från Jönköping 06:00 och återresa blir 17:16 och stannar i Nässjö, Tranås, Linköping, Norrköping och Södertälje längs sträckan till Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".