Rättegång i kyrksal

På måndag startar det rättsliga efterspelet till den omfattande sprithärvan i Skillingaryd, och det blir med religiös inramning. För rättegången kommer att hållas i Svenska kyrkans församlingshem i Värnamo.

Det är den stora kyrksalen i församlingshemmet som i nästa vecka förvandlas till domstolslokal. Värnamo tingsrätt tvingas nämligen hyra in sej där eftersom spritmålet är så omfattande och har så många inblandade. Tingshusets största sessionssal rymmer bara 50 personer och det är alldeles för lite för att ge plats åt dom tio åtalade, lika många försvarsadvokater, åklagare, domare, nämndemän, massmedia, och inte minst åhörare.

Kyrksalen kan ta emot 150 personer och det är inte omöjligt att där blir fullsatt för det är många Skillingaryds- och Vaggerydsbor som väntas vilja följa förhandlingarna om den svarta systembutiken. I morgon möbleras församlingshemmet i Värnamo om för sin nya uppgift och på måndag startar alltså rättegången. Den fortsätter sedan tisdag och onsdag och förhoppningen är att den ska kunna avslutas måndagen den 22 november.