Lasso

"En dröm som går i uppfyllelse"

5:15 min

Det har gått åtta år sedan en svensk körde i Roadracingens Grand Prix-serie. Äntligen är det dags igen – i helgen gör 25-årige Alexander Lundh från Smålandsstenar debut i klassen Moto2 i Qatar.

– Det är dröm som går i uppfyllelse, säger Alexander Lundh.

Alexander Lundh från Smålandsstenar blir alltså förste svensk på åtta år som ska köra en full säsong i roadracingens Grand Prix-serie – MotoGP. 2004 var det Johan Stigefelt från Anderstorp som körde i 250 cc-klassen och just Johan Stigefelt har även hjälpt Alexander att nå sina drömmars mål att få köra i MotoGP.

– Han har varit delaktig att hjälpa mig att överhuvudtaget komma in i teamet – MZ, säger Alexander Lundh.

Vad är det för team?

– Det är egentligen ett MC-märke som är tyskbaserat. De har kört Grand Prix i två säsonger tidigare, säger han.

25-årige Alexander Lundh har hunnit med att köra de flesta klasserna inom roadracingen. Till en början i Sverige men på senare år även internationellt. De två senaste åren har han tävlat i VM i Supersport 600 och steget över till moto2 som Alexanders klass heter är inte så stor menar han.

– Det är mer eller mindre samma motor, säger han.

I dag sätter sig Alexander Lundh med sitt team på flyget till Qatar och på fredag väntar den första tidsträningen inför söndagens tävlingsrace och redan nu börjar det pirra lite i magen.

– Lite nervös har jag hunnit bli. Men jag känner mig ganska avslappnad och ser fram mot att åka dit och göra det bästa jag kan, säger Alexander Lundh.