Superettan

IFK Värnamo laddar om

8:16 min

IFK Värnamo hängde kvar i Superettan efter kvalspel i fjol. I år laddar om man med några nya namn efter ett gäng tuffa spelarförluster. Man kommer satsa på att vara spelarförande.

– Vi har täckt luckorna bra, säger tränare Glenn Ståhl.

Ifjol kom IFK Värnamo till spel i Superettan med ett mer eller mindre helt hemvävt lag med en stomme från de egna ungdomsleden. Och trots att laget fick kvala sig kvar i Superettan fick många i fotbollssverige upp ögonen för Värnamos fina kortpassningsspel och offensiva fotboll.

Följden av det blev också att flera spelare blev ett hett byte för de allsvenska klubbarna och då framför allt Viktor Claesson som många klubbar ryckte i men till slut värvades av Elfsborg. Men även Loret Sadiku som såldes till Helsingborg och George Andronic som Degerfors lade beslag på.

Talangfabriken som många valt att kalla IFK Värnamo eftersom de under många år producerat spelare till allsvenska klubbar har i år fått se sig om utanför kommungränsen för att täcka de luckor som uppstått. Bland de nya finns spelare som Johan Niklasson från J-södra, Carlos Gaete från Hammarby, Elmin Kurbegovic och Ricky Yarsuvat båda från Elfsborg och Andreas Hadenius från Sylvia.

Det goda ryktet som IFK Värnamo fått ute i landet har också underlättat för klubben när man värvat spelare i år säger Glenn Ståhl.

– Det har inneburit att vi fått positiv feedback från övriga fotbollssverige, säger han.

Precis som i fjol kommer 23-åriga Tobias Englund att bära kaptensbindeln och att som många brukar säga att det andra året i en serie blir tuffare är något som Tobias Englund inte håller med om.

– Det är mest en skröna. Vi vet hur de spelare så vi vet hur vi ska formera oss, säger han.

Superettan var i fjol rekordjämn och mycket talar för att den blir det även i år menar tränaren Glenn Ståhl. Ifjol var IFK Värnamo oftast det spelförande laget i matcherna och det kommer man försöka var även i år.

– Det är det sättet vi spelar på, säger tränare Glenn Ståhl.