Superettan

J-Södra ska spela aggressivt

9:13 min

J-Södra har under flera säsonger siktat på att hamna på den övre halvan i tabellen men har i sluttamperna oftast fått kriga kring nedflyttningsstrecket. Frågan är om nye tränare Mats Gren kan ändra på det.

– Det kändes intressant för man har stora ambitioner men inte riktigt lyckats, säger Mats Gren och fortsätter:

– Vi ska spela offensiv fotboll och försvara oss högt och aggressivt.

Det är alltså den 48-åriga dalmasen Mats Gren med bland annat 23 landskamper, ett VM-slutspel och en 15-årig proffskarriär i Grasshoppers som i år ska leda Jönköping Södra. Närmast kommer Mats från den danska klubben Vejle där han var både sportchef och tränare och senare också fick sparken när klubben åkte ur den högsta ligan. Men vad ska då Mats Gren göra konkret för att kunna lyfta Jönköping Södra i år för att slippa vara ett lindansarlag.

– Defensiven måste vara stabil, säger han.

När det gäller just defensiven så har J-Södra stärkt upp sin trupp med två erfarna backar i form av Jönköpingskillen Viktor Rönneklev med förflutet i Huskvarna FF och närmast från IFK Norrköping samt hemvändaren Kalle Svensson som efter nio år i bland annat IFK Göteborg, Glasgow Rangers och Caen nu återvänder till Jönköping Södra.

– Jag har blivit några år äldre och smartare. Jag brinner verkligen för att börja lira här, säger Kalle Svensson.

Bland övriga nyförvärv finns spelare som Andre Calisir från Djurgården, islänningen Finnur Justinssen, Joakim Carlsson från Kristianstad och Daryl Smylie från Kalmar FF. Dessutom finns supertalangen Branimir Hrgota som svarade för 18 mål i fjol kvar i klubben. Och Kalle Svensson tycker att laget har kapacitet för att kriga högre upp i tabellen än tidigare säsonger.

– Vi har en bra trupp, ny organisation med nya tränare, säger Kalle Svensson.