Volleyboll

Slutspelat för Gislaved

2:00 min

Gislaved räckte inte till i den femte och avgörande SM semifinalen. Hylte/Halmstad var starkast när det gällde och vann matchen med 3-1 i set. H/H får nu möta redan klara Lindersberg i SM final.

Det stod 2-2 mellan Gislaved och Hylte/Halmstad inför den femte och avgörande matchen i SM semifinalen.

Det var GVK som tog det viktiga första setet när Amanda Hill kunde slå in setbollen fram till 27-25. I den andra rundan kom hemmalaget genast i underläge men kämpade sig ifatt rent poängmässigt. Men efter ett övertramp hos hemmalaget kunde H/H vinna setet och matchen var kvitterad.

Det tredje setet skulle visa sig vara avgörande för matchen. GVK missade allt för mycket vilket gästerna utnyttjade effektivt med en ny setseger.

I fjärde setet kom också avgörandet slutgiltigt. Hemmalaget verkade inte hänga med och dessutom tyckte man sig ha domarna emot sig i viktiga skeden. Trots det kämpade laget men det räckte inte utan Hylte/Halmstad vann rättvist till slut.

Gislaved får ändå vara nöjda med säsongen som sådan. Man slog ut flerfaldiga mästarna Engelholm helt otippat i 3-2 i matcher vilket var en skräll i dom här sammanhangen. Får laget vara intakt till nästa säsong har GVK goda möjligheter att upprepa den gångna säsongen och kanske också ta sig SM final.

-Just nu är jag mycket besviken, får man smälta det här så visst har vi gjort en fantastisk säsong men just känns det tugnt, säger Evelina Stenmark.

Gislaved-Hylte/Halmstad 1-3(27-25, 23-25, 25-27, 24-26)

Bästa poängplockare, Gislaved: Whitney Johnson 20, Amanda Hill 15. Hylte/Halmstad: Daniele Kovacs de Lima 19, Liesl Tesch 14.

Hylte/Halmstad vidare med 3-2 i matcher