Jönköping

Dåligt väder kan påverka motormässa

1:38 min

Det busväder med snö och halka som väntas dra in över länet under påskhelgen oroar arrangörerna för den stora motormässan på Elmia i Jönköping.

- Det är inte alls lyckat, blir det halt på vägarna så drar sig alla som redan lagt på sommardäck sig för att ge sig ut och åka. Det vore en katastrof för oss, säger Lasse Theander, projektledare.  

Mässan på Elmia är en kär tradition för många motorintresserade. Arrangörerna hoppas på 80 000 besökare. In i det sista pågår förberedelserna, bilar rullas in i hallarna, det putsas på fälgar och lack och det byggs.

I en av hallarna har man byggt upp en rejäl kopia av Elvis hem Graceland. För Elvis Presley, det är årets tema. Fyra par går så långt att de ska gifta sig under mässan, på trappan till Graceland.

- Många åker till Las Vegas för att gifta sig, men nu när vi har byggt upp Graceland tyckte vi att de lika gärna kan spara lite pengar och slippa åka till USA. 

Vädret kan alltså sätta käppar i hjulet för motormässan. I natt kan det falla mellan fem och tio centimeter snö.

Lasse Theander hoppas dock på att entusiasterna ska våga ta sig till Jönköping ändå. Och allra mest hoppas han att SMHI har fel och att snön håller sig borta.

- Definitivt, den kan komma någon annanstans men inte kring Småland och Jönköping.