Ishockey

HV71 spelar European Trophy i Kinnarps

HV71 kommer i höst att spela sina hemmamatcher i European Trophy hemma i Kinnarps Arena, efter att de senaste två säsongerna ha förlagt dem till bland annat Tranås och Värnamo.

Gislaved, Nässjö, Tranås och Värnamo har de senaste två åren fått arrangera HV71:s hemmamatcher i försäsongsturneringen European Trophy. Men i höst kommer matcherna att spelas i Kinnarps Arena.

- Vi vill höja statusen för turneringen. Det har också varit svårt med infrastrukturen för de gästande lagen när de ska ta sig ut till landsorten, säger HV71:s ordförande Hans-Göran Frick.

Matcherna har tidigare förlagts till andra städer i länet som en gest gentemot fans och samarbetspartners från de regionerna, men Hans-Göran Frick hoppas att de nu ska komma till Kinnarps Arena istället.

Och HV71 kommer att satsa på European Trophy, som dessutom utökas i år. 32 lag kommer att delta, vilket gör att några omgångar kommer att få skjutas in i kalendern efter det att elitserien dragit igång.

- Vi kommer lägga mycket krut på turneringen. Vi vill spela mot internationellt motstånd. Det finns alltid en risk att det blir för många matcher, men vi bedömer att vi klarar det här, säger Hans-Göran Frick.