Basket

Nässjö till Final Four efter dramatik

3:45 min

Nässjös målsättning med att ta sig till Final Four i Malmö lyckades trots underläge stora delar av matchen mot LF Future från Luleå. När slutsignalen ljöd hade KFUM vunnit med sju poäng vilket räckte till slutspel.

-Hela veckan har varit fokus på matchen, ja sedan slutet av april förra året har final four varit målet, säger Christoffer Sillén.

KFUM Nässjö var piskade att vinna matchen mot LF Future från Luleå med minst tre poäng för att uppfylla sitt mål den här säsongen. Men det blev en tuff start på matchen där Luleålaget dominerade kraftfullt. Men viss möda hämtade hemmalaget upp en klar ledning till ett underläge med en poäng i halvtid.

När Christoffer Sillén sedan gjorde 80 lika började man tro på att KFUM skulle fixa en biljett till Malmö. Och de återstående minuterna hade Nässjö spelet på sin sida och när Fredrik Heikkinen satte 88-81 var saken klar samtidigt som Future missade två straffkast.

Nu bli det alltså slutspel i Malmö den 14-15 april där Nässjö i första matchen möter Stockholm Eagles. Och Christoffer Sillén tror på en uppflyttning till ligan nästa säsong.

-Pengarna är på väg det hoppas vi, vi är nära nu jag tror på ligan. Det har varit målet även den här säsongen vi har haft en stark grupp som har jobbat med det, avslutar Sillén.

Nässjö Basket-LF Future 90-83 (43-44)