elmia/jönköping

100-tal ingripanden under motormässan

Polisen har under helgen gjort ett hundratal ingripanden i samband med den stora motormässan på Elmia som avslutas i dag, måndag.

Natten efter påskdagen fortsatte med mycket fylla och många omhändertagna berättar polisen. Totalt under påskhelgen har nu sammalagt 66 personer omhändertagits för fylla hela länet. Av dem omhändertogs 48 i Jönköping.

I samband med mässan på Elmia handlar det främst om trafikbrott som vårdslöshet i trafik men också våldsbrott, narkotikabrott och fylleri. Men totalt sett har det historiskt sett varit ett relativt lugnt år, trots många tiotusentals besökare på Custom motor show under påskdagarna.

- De kyliga vädret och en väl anpassad personalstyrka från vår sida har väl haft en lugnande effekt, säger Göran Gunnarsson, vid polisen.

Bland trafikbrotten var det allvarligaste en 20-årig man som körde vårdslöst med sin bil vid parkeringarna på A6. Han körde på en person som skadades lindrigt men också två bilar och dessutom körde han ifrån polisen en gång innan han kunde gripas.