sjukvård

200 miljoner ska lyfta vården på Höglandssjukhuset

1:31 min

Ett nytt kök, en ny dialysavdelning och nya möjligheter för strokepatienter. Inom kort öppnas de nya lokalerna på Höglandssjukhuset i Eksjö, en satsning på ett par hundra miljoner kronor. "Väl värd varenda krona" säger sjukvårdsdirektören.

Den första veckan i maj invigs den nya delen av Höglandssjukhuset i Eksjö med pompa och ståt. En byggnation som påbörjades för ett och halvt år sedan och sjukvårdsdirektör Christina Karlsson är nöjd med resultatet.

– Det som kommer ligga där är vårt nya kök, i bottenplanet. Det kommer också vara en helt ny dialysavdelning med flera platser för dialys. Det kommer också vara en helt ny, sammanhållen, vårdkedja för människor som har stroke. Det kommer också vara mottagning för logopeder och dietister. Det kommer också finnas administrativa lokaler för medicinkliniken samt en medicinavdelning för bland annat diabetes, säger Christina Karlsson.

Vad kommer den här tillbyggnaden göra för sjukhuset?

– Jag tänker att vi får väldiga möjligheter att få moderna lokaler att ha vår moderna vård i.

Så jag som patient kommer märka en skillnad?

 Du kommer möta samma människor, samma medarbetare, som har samma goda professionella kunnande nu som då men som kan leva upp till de förväntningar du har som medborgare än mer, säger Karlsson.

Vad kommer det gå på?

– Byggkostnaden är cirka 190 miljoner kronor och sedan inredning och utrustning för cirka 30 miljoner. Det är väl använda pengar, det här ska ju användas länge. Det här blir jättebra, säger sjukvårdsdirektör Christina Karlsson.