Kampanjen Heja Jönköping kan fortsätta - Jönköping finns kvar i kampen att bli arrangör. Foto: Heja Jönköping
JÖNKÖPING

Jönköping ett steg närmare SM-veckan

Jönköping är en av de fyra städer som finns kvar i kampen om att få arrangera SM-veckan 2014 eller 2015.

Det står nu klart efter att Riksidrottsförbundet sållat bland de åtta som ansökt. I juni kommer det stå klart vilka två som väljs ut att arrangera var sitt av åren.
- Det har varit ett tufft jobb att ta fram finalisterna, vi har fått väldigt bra ansökningar från städerna och samtliga finalister har alla förutsättningar att göra en väldigt bra SM-vecka, säger Erik Strand som är generalsekreterare på Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Jönköping tävlar mot Borås, Gävle och Sundsvall.

Fakta: SM-veckan

Under en vecka gör flera olika idrotter, stora som små, vanliga som ovanliga, upp om SM-guld i sina individuella idrotter.

SM-veckan är ett samarbetsprojekt mellan RF och Sveriges Television, som genomförs i samarbete med berörda specialidrottsförbund och arrangerande stad. Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid, i en och samma stad, genomföra svenska mästerskap i olika idrotter. SM-veckan ska återkomma varje år, vinter och sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 69 specialidrottsförbund (SF). SM-veckan öka intresset för svenska mästerskapen och samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista