Jönköping

Med i matchen om SM-veckan

1:18 min

Jönköping är en av fyra städer som har chans att anordna SM-veckan 2014 eller 2015. Det presenterade Riksidrottsförbundet idag.

- Det känns jättebra och jättespännande, säger Helena Nordström, marknadschef på Destination Jönköping.  Vi är fyra städer kvar, så det är tufft motstånd.

Besked 15 juni
Hon lovar att Jönköping ska göra vårt bästa för att spurta så det är de tar hem matchen och står som segrare den 15 juni när beskedet kommer.
Tillsammans med Borås, Gävle och Sundsvall är Jönköping en av de orter som nu har chans att få anordna SM-veckan under antingen 2014 eller 2015.

Nu väntar inspektion
SM-veckan har funnits sedan 2009 och friidrott, simning, bowling och kanotpolo är några av de grenar som anordnas under veckan. Och i Jönköping är intresset stort, där 40 idrottsföreningar ställt sig bakom anmälan. Men innan det offentliggörs vem som får det prestigefyllda uppdraget ska Jönköping inspekteras av arrangörerna, berättar Helena Nordström.

Goda chanser
- Nästa steg är att Riksidrottsförbundet, SVT och några specialförbund kommer hit, säger Helena Nordström, marknadschef på Destination Jönköping. De behöver tittat på stan och arenorna.
- Jag tror att vi har goda chanser, och vi ska göra vårt bästa att övertyga Riksidrottsförbundet.