ISHOCKEY

Wesslau på plats i Jönköping

2:56 min

I går blev det klart att 27-åriga Gustaf Wesslau spelar i HV71. I dag träffade den förre Djurgårdsmålvakten sin nya arbetsgivare de kommande tre åren.

-De första intrycken är jättebra. Det var precis så bra som man förstod att det skulle vara och stan är fantastiskt vacker.

Vad var det som lockade hos HV71?

-Det är väl ambitionerna klubben har. Dom vill vara en toppförening i Sverige med SM-guld som mål och det har jag som personligt mål också, så det känns väldigt bra.

27-årige Wesslau kommer närmast från Djurgården där säsongen blev ett stort misslyckande.

-Det är ju inte det roligaste man varit med om men man har lärt sig mycket på vägen. Jag har fått spela mycket och tar man med sig både det positiva och negativa så kan det vara bra för den fortsatta karriären.

Wesslau har totalt tre säsonger bakom sig i Djurgården men säsongen 2010/11 gjorde han ett mellanspel i NHL-klubben Columbus Blue Jackets. Där blev det dock inget spel utan istället fick han hålla till i AHL-laget Springfield Falcons.

Flera klubbar visade intresse för Wesslau däribland den Schweziska klubben Rapperswil-Jona. Men valet blev ändå HV71.

-Det har varit lite utlandsintresse men även några andra elitserieklubbar. Men jag gillar Sverige och HV71 som förening och organisation så att det var ett jättebra val säger Gustaf Wesslau.