Fotboll

Värnamo blev nollade igen

2:03 min

En nykomling och ett tippat topplag har satt stopp för IFK Värnamo så här långt. Två matcher, noll segrar och noll gjorda mål.

Det har inte studsat IFK Värnamos väg så här långt i fotbollens Superetta. Efter en snöplig förlust senast mot nykomlingen Varberg, som vann med 1-0 på Finnvedsvallen, väntade idag betydligt mer meriterade Ängelholm på bortaplan.

Matchen var länge jämn, men händelsefattig och det dröjde kvarten innan det första skottet avlossades mot mål. I den 26:e minuten kom matchens enda mål, när Tobias Johansson nickade in 1-0 för hemmalaget.

Första halvleken bjöd på ganska dåligt spel, krampartat, och det var först en bit in i andra halvlek som det började hända saker. Inom loppet av ett par minuter lyckades hemmalagets Zeyn S-Latef dra på sig två gula kort - rött kort i den 54:e minuten - och det öppnade upp för ett visst IFK-tryck. Riktigt nära någon kvittering kom dock inte Värnamo.

Istället var det Ängelholm som var nära att göra 2-0, i den 61:a minuten missade dock Jakob Augustsson chansen han fick på straff. Björn Åkesson i IFK Värnamo kunde rädda.

IFK väntar fortfarande på första segern - och första målet. Kanske kommer både mål och seger nästa helg, då man möter Assyriska på bortaplan.

Ängelholm-Värnamo 1-0 (1-0)

Ängelholm: Tobias Johansson (26).

Utv, Ängelholm: Zeyn Alabidyn S-Latef (54).

Publik: 903.