Magnus Halvardsson håller på att krita linjerna på Stadsparksvallen inför J-Södras hemmapremiär mot Ljungskile. Foto:Mattias Sundler/Sveriges Radio.
lasso

Grönare gräs inför årets premiär

Magnus Halvardsson: ”Jag är väldigt nöjd”
3:31 min

Ikväll är det dags för hemmapremiär i Superettan i fotboll för Jönköping Södra där Ljungskile står för motståndet. I år ser gräset betydligt bättre ut än förra året.

Förra året var det långt ifrån en grön gräsmatta som J-södraspelarna fick springa in på i premiären, och under säsongen blev det ännu sämre.

Men i år ser det betydligt trevligare ut och Magnus Halvardsson som är ansvarig för Stadsparksvallens gräsplan är tillfreds med resultatet.

- Jag tycker det ser väldigt trevligt ut.

Om vi jämför för ett år sedan så såg det annorunda ut?

- Då hade vi knappt något gräs så det är väldigt stor skillnad. I år är det helt andra förutsättningar med bättre väder som gjort att gräset växt bättre.

Hur mycket arbete lägger ni ner för att få planen spelduglig?

- Vi har nästan en man på planen hela dagen från mitten på mars och året ut. Kraven är så höga från förbundet så man måste lägga en massa arbetskraft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".