1 av 2
Nu tas skylten ner på stadshotellet i Sävsjö. Foto:Dan Segerson/Sveriges Radio.
2 av 2
Roy Gustafsson är ny ägare till stadshotellet i Sävsjö. Foto:Dan Segerson/Sveriges Radio.
sävsjö

Affärsman köper stadshotellet

Roy Gustafsson: ”Vi plockar ner skylten som suttit där i 73 år”
2:00 min

Nu är det klart att den kände affärsmannen Roy Gustafsson köper stadshotellet i Sävsjö. Hotellet har dragits med stora ekonomiska problem, hotellet har bytt ägare flera gånger och den senaste tiden har det stått tomt.

Och hotellepoken är nu definitivt över säger Roy Gustafsson, som redan idag lät montera ned hotellskylten.

- Nu tar vi ner skylten som suttit på huset i 73 år och tyvärr är det nu definitivt slut med restaurang- och hotellverksamheten.

Stadshotellet i Sävsjö bygdes 1939. De senaste 20 åren har hotellet haft stora problem. Ägare har kommit och gått, men ingen har lyckats driva hotell med vinst.

Den senaste tiden har lokalerna dessutom stått tomma och huset har börjat förfalla. Men inget har hänt, förrän nu. Roy Gustafsson säger att han inte enbart köper fastigheten för att tjäna pengar.

- Det gäller att rädda den här fastigheten. Den mest centrala fastigheten kan inte stå tom och se ut som en ruin, då kommer övriga Sävsjö se likadant ut på sikt.

Roy Gustafsson ska hyra ut fastigheten till olika företag, men ännu finns inga kontrakt skrivna. Tanken är att det gamla hotellet ska vara renoverat och fyllt av nya hyresgäster redan om ett halvår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".