Häktad för narkotikabrott - jobbar själv med missbrukare

En man som jobbar med missbrukare i en kommun på Höglandet sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för narkotikabrott.
Mannen förnekar brott men enligt åklagare Anders Brokelind har man gjort ett omfattande amfetaminbeslag som mannen nu knyts till.

Det är chockstämning inom socialförvaltningen i den kommun där den misstänkte mannen arbetar.

Hans uppgift är att hjälpa missbrukare i kommunen till ett bättre liv, nu sitter han själv häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

Socialchefen i den kommun där han är anställd säger till nyheterna att man är chockade och bestörta och att man idag inte kan tro annat än att mannen är oskyldig.

Han beskrivs som duktig och ambitös med stort förtroende. han har arbetat på behandlingshem, arbetat i narkomanvårdsteam i en stor stad och även utbildat kommunanställda i drogfrågor. Den senaste tiden har han alltså arbetat direkt med missbrukare med samtal och vård

Varken socialchefen eller åklagare Anders Brokelind kan idag säga om mannen även sålt narkotika till sina egna klienter

Det var i söndags som mannen greps tillsammans med ett par på en gård i en kommun på Småländska höglandet. Polisen har en längre tid haft spaning på gården efter tips om att det sålts narkotika där.

I samband med husrannsakan så hittade man långt över 250 gram amfetamin. Vilken relation mannen har till paret vill Anders Brokelind inte säga något om.

Socialchefen i den kommun där mannen arbetar avvaktar nu utredningen och mannen har kvar sin anställning till dess att domen faller.