Arkivfoto: Ted Karlsson/Sveriges Radio.
Speedway

"Det blir en högklassig elitserie"

Idag är det exakt två veckor till årets elitserie i speedway drar igång. Inför seriestarten finns under dagen alla lagen på plats i Stockholm för upptaktsträff. Och det blir en säsong med hög klass tror förbundskapten Bosse Wirebrand, som också är lagledare i Vetlanda.

– Kvaliteten är absolut på topp. Vi kan inte jämföra oss med ligan i Polen det är min bestämda uppfattning men det är oerhört hög klass på den svenska elitserien, säger förbundskaptenen Bosse Wirebrand.

Men det är ovanligt få klubbar med i år eftersom bara åtta lag kör i elitserien, efter att Rospiggarna tackat nej till sin plats. Tre av lagen i serien kommer från Småland och det handlar om revansch för alla tre lagen efter ett dystert smålänskt speedwayår i fjol. Bara Vetlanda nådde slutspel medan Dackarna och Västervik var nära att åka ur

– Jag tycker vi kör för få tävlingar, säger Wirebrand som förutom sitt jobb som förbundskapten också är lagledare i Vetlanda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".