Jakob Jonsson är klar för Mullsjö AIS i Superligan. Foto: Mullsjö AIS.
Innebandy

Poängmaskin klar för Mullsjö

Mullsjö fortsätter knyta till sig unga, lovande, innebandyspelare. Förra gången handlade det om en ung back från Hovslätt, den här gången om en poängmaskin från Norrbotten.

Det handlar om 18-årige centern/anfallaren Jakob Jonsson som nu flyttar från division 1-laget Hudik/Björkberg till Mullsjö i Superligan. I division 1 har han vunnit poängligan två säsonger i rad och producerat närmare 200 poäng.

– Vi är oerhört nöjda med att kunna knyta en av Innebandysveriges mest lovande forwards till vår långsiktiga satsning. Vi tror att Jakob kommer att passa bra in i vårt unga lag, säger Mullsjö AIS ordförande Harald Carlsson i ett pressmeddelande.

Jakob känner redan flera av spelarna i Mullsjö, bland  annat efter sitt spel i U 19-landslaget.

– Mullsjö är en klubb som tror på unga och lovande spelare. Det kändes bra när jag var nere och provtränade med laget. Alla tog hand om mig på ett bra sätt. Det är ett stort intresse kring innebandy i Mullsjö, engagemanget i klubben är stort och hallen är bra, säger Jakob Jonsson.

Jakob Jonsson är en avig, storväxt center/forward som Carlsson tror mycket på.

 – Jakob är en spelartyp som vi har saknat i truppen. En storvuxen spelare med bra blick för spelet, både en vass avslutare och framspelare, säger Carlsson.

Närmare 200 poäng har det alltså blivit under de senaste två säsongerna för den storvuxne anfallaren. Men ändå ser han inte storleken som sin största tillgång.

– Mina huvudsakliga styrkor är passningsspelet och spelförståelsen. Jag är lite lurig och gillar att göra det oväntade och det händer att jag hittar nätet ibland också, även om jag mest gjort passningspoäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".