Fredrik Karlsson. Foto: Svenska skidförbundet
Bruksvallarna/Vetlanda

Sorg i klubben efter dödsfall

Lasse Jonsson: ”Tankarna går till famijen hemma i Småland”
1:32 min

Det råder stor sorg i längdskid-Sverige idag efter att elitåkaren Fredrik Karlsson från Vetlanda igår omkommit i en snöscoterolycka i Bruksvallarna.
Fredrik som numera tävlade för Hudiksvall skulle ha deltagit i längdskidåkarnas avslutningshelg i Bruksvallarna.

Det var i går eftermiddag som 27-årige Fredrik Karlsson var ute på en skotertur med några kompisar i Bruksvallarna. Det hela slutade med att Fredrik körde ner i en bäckravin och omkom.

Och efter dödsbeskedet har det varit en tryckt stämning berättar Lasse Jonsson som är elitansvarig i Hudiksvalls IF.

– Det har varit ett tufft dygn för oss i klubben, som varit med i Bruksvallarna. Samtidigt går tankarna går till familjen hemma i Småland, säger Lasse Jonsson.

– Fjällräddningens bedömning är att det handlar om en missbedömning av höjd och djup i terrängen, därför inträffade olyckan, säger han.

Fredrik som tidigare tävlade för Eksjö hade en bra säsong bakom sig och blev nyligen uttagen i landslagets utvecklingsgrupp inför nästa säsong.

Nu i veckoslutet skulle skidsäsongen alltså avslutas med tävlingar i Bruksvallarna. Men efter gårdagens tragiska olycka valde alla i Hudiksvalls skidklubb att stå över dagens tävlingar.

När de längre distanserna körs i morgon kommer vill däremot klubbens åkare hedra Fredrik, eller Fidde som kallar honom, och ställa upp och åka för honom.
– Vi kommer att minnas honom som en positiv och glad skidåkare, säger Lasse Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".