Foto: Henrik Gustavsson/SR.
Fotboll

Åska avbröt derbyt

Nicklas Tagesson, Husqvarna
1:49 min

Med en kvart kvar att spela avbröt domaren matchen mellan Tenhult och Husqvarna när blixtarna började komma obehagligt nära. Då ledde Tenhult med 1-0. Efter en halvtimme kunde matchen återupptas och i slutet av matchen kunde Husqvarna kvittera till 1-1.

- Det är väl perfekt för en moståndare att få en timeout i det läget, sade Tenhults tränare Andreas Jankevics om det oväntade och oönskade uppehållet i den andra halveken.

Tenhult var det bättre laget i den första halvleken. Mattias Eteus gjorde 1-0 och ledningen hade kunnat vara större.

Det var småirriterat hela matchen och det satsades frisk i närkamperna, som det brukar göra i ett derby.

I slutet av den första halvleken drabbades Husqvarna av en utvisning då Barre Ibrahim fick rött kort direkt efter en eftersläng. Med en man mindre på plan tog Husqvarna över initiativet, samtidigt som Tenhult blev lite passiva och började backa hemåt.

Den andra halvleken blev ändå lite av en parodi på fotboll. Drygt 600 åskådare visste inte vad de skulle ta vägen när skyfallet tilltog och efter 75 minuters spel avbröts matchen pga åska.

Efter en halvtimmes uppehåll återupptogs matchen och då var planen rejält vattenfylld och det var svårt att spela fotboll. Husqvarna lyckades dock trycka in 1-1 genom Didrik Andersson.

* * *

Tenhult-Husqvarna 1-1

Tord-Lindsdal 1-1

Myresjö-Ljungby 2-1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".