Ann-Marie vill fortsätta regera med s

Centerns tilltänkta kommunalråd i Jönköping, Ann-Marie Nilsson, vill fortsätta att regera tillsammans med socialdemokraterna i kommunen.

Trots det ökade samarbetet på riksplanet mellan de borgerliga partierna säger hon till Nyheterna att det inte är några problem med att lokalt samarbeta med socialdemokraterna.

Efter varje val de senaste decennierna har de borgerliga partierna kristdemokraterna, moderaterna och folkpartiet försökt locka över centern på sin sida för att få ett borgerligt styre i Jönklöping. Men varje gång har man förlorat.

Centern har valt att fortsätta samarbetet med socialdemokraterna och mycket har byggt på centerns kommunalråd Åke Johansson. 

När nu Åke Johansson försvinner från årsskiftet och ersätts av Ann-Marie Nilsson så vädrar oppositionen morgonluft. Förhoppningarna har spätts på av det ökade samarbetet mellan de fyra borgerliga partierna på riksplanet.

Men ska man tolka Åke Johanssons efterträdare Ann-Marie Nilsson så tillhör hon dem som gärna samarbetar med socialdemokraterna, trots att hon samtidigt tycker det borgerliga samarbetet på riksplanet är bra.

Ann-Marie Nilsson säger till Nyheterna att hela centerorganisationen i Jönköping står bakom den linjen.