Ökning av försäljning på Systemet i Skillingaryd

Försäljningen i Systembolagets butik i Skillingaryd har ökat stadigt varje vecka ända sedan polisen slog till mot den privata konkurrenten på ett industriområde i samhället.

Carina Larsson, som är Systembolagets butikschef i Skillingaryd, vittnade per telefon och berättade om hur kunderna svek och försäljningen minskade i våras. Och efter ett rejält ras i maj så tappade butiken 20 procent av omsättningen varje månad. Det motsvarar 30.000 ölburkar eller 11.000 flaskor sprit. Hon skyllde hela tappet på den illegala konkurrenten, för när väl polisen stoppat den, så kom kunderna tillbaka till den lagliga butiken i Skillingaryds centrum.

Den fjärde rättegångsdagen fick genomföras med bara två nämndemän eftersom en blivit sjuk. Rättens ordförande, Lars-Göran Klemming, påpekade att om ytterligare en nämndeman faller ifrån måste hela målet tas om från början. I dag förhördes också några av dom många som anlitats för att mot en ersättning på en tusenlapp eller 500 kronor föra in den i Tyskland inhandlade ölen, spriten och alkoläsken till Sverige.