1 av 2
Fredrik Junkell. Foto Tommy Nilsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Skylt Lejonen Gislaved. Foto: Mattias Sundler Sveriges Radio
Lasso

Fortsatt turbulent i Lejonen

Turerna kring konkursdrabbade speedwayklubben Lejonen från Gislaved bara fortsätter. En ny styrelse har nu valts efter att den förra inte behagade dyka upp på årsmötet.

Till ny ordförande valdes Jan Josefsson, till vardags rådman i Jönköpings Tingsrätt, och för honom var det naturligt att tacka ja när han fick förfrågan:

- Jag är speedwayintresserad och har alltid följt Lejonen på nära håll. Jag tycker det det känns som ett kul uppdrag. Jag har själv försökt att sätta mig in i ekonomin så att jag vet vad jag ger mig in på.

Den gamla styrelsen valde att inte dyka upp på årsmötet och skickade istället ett brev, men vad som stod i brevet vill inte Jan Josefsson gå in på.

- Nej, jag vill inte kommentera innehållet i det brevet. Det här var ett årsmöte för föreningsmedlemmarna i första hand, och inte för pressen. Däremot tog de gamla styrelsemedlemmarna kontakt med mig efter årsmötet och vi har träffats i helgen och jag är helt säker, efter helgens möte, att alla oklarheter förhållandevis snabbt kommer att vara utredda och klara.

Det fortsätter alltså att storma kring speedwayklubben i Gislaved. Inte nog med att Lejonen speedway AB tidigare försatts i konkurs och att laget degraderats till division 1. Nu har Gislaveds Motorklubb även tvingats välja en helt ny styrelse eftersom representanterna från den gamla styrelsen valde att inte dyka upp på årsmötet i förra veckan. Dessutom ska det ha saknats en årsredovisningen för förra året vilket innebar att de inte beviljades någon ansvarsfrihet.

- Vad gäller tiden före årsmötet så får den gamla styrelsen svara på det, säger Jan Josefsson.

Fredrik Junkell satt i den gamla styrelsen, och han menar att man visst lämnat i en årsredovisning till årsmötet.

- Styrelsen har undertecknat en årsredosvinsing och lämnat den för revision, så det fanns en årsredovisning. Såvitt jag vet är den korrekt, säger han.

Att han och hans styrelsekollegor inte beviljades ansvarsfrihet tycker han är tråkigt.

- Vi hade ett årsmöte för ett tag sen och efter det så kompletterades en del saker och en årsredovisning togs fram. Det förs en diskussion nu mellan den avgående styrelsen och den nya styrelsen hur man ska lösa detta. Det är ingen konflikt inom klubben, utan alla vill se framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".