Jukka Voutilainen i HV-dressen. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
HOCKEY

HV71 bryter med Voutilainen

HV71 bryter kontraktet med Jukka Voutilainen. Klubben är inte nöjd med hans prestation och motivation. - Han når inte riktigt upp till våra högt ställda förväntningar och krav, skriver sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Enligt Fredrik Stillman har inte HV:s nya sommarträningsupplägg med mer styrd individuell träning funkat med Voutilainen. 32-åringen har velat tillbringa mer av sin tid i Finland och kan då inte upprätthålla sin fysik.
- En naturlig följd blev att vi väljer att gå skilda vägar och bryta kontraktet. Den här uppgörelsen ger oss möjlighet att värva en ny forward av hög kaliber.

Samtidigt har Jukka uttryckt en önskan om att komma hem till Finland för att spela i SM-liiga, vilket HV säger sig ha förståelse för. Jukka Voutilainen kom till HV71 2006 och har vunnit två SM-guld med klubben.
- Det känns inte rätt mot HV, fansen, tränarna och mina lagkamrater om jag inte kan ge 100 procent. Men HV71 och Jönköping kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, säger Voutilainen själv i pressmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".