Fem flyktingbarn väcktes av polisen för att avvisas

Tidigt i morse gick polisen in i en bostad i Sävsjö. Fem barn väcktes och togs med för att avvisas ur landet. Polisen säger till nyheterna att inget fel har begåtts.

Reaktionerna blev islka och sorg när klasskompisar och lärare på skolan i Sävsjö, där flyktingbarnen gick, fick höra att barnen hämtats av polisen.

En av lärarna, Lisbeth Sjöbergsson, säger till Nyheterna att hon är mycket kritisk till polisens sätt att handla.

De fem flyktingbarnen från Sävsjö, som tidigare idag togs in av polisen, har återförenats med sin mamma och är just nu på väg till Damaskus i Syrien via Köpenhamn. Det säger Peter Johansson, polisintendent i Jönköping, till Nyheterna.

Enligt polisen var det under helt odramatiska former som barnen, som är mellan sex och 18 år, hämtades från sin bostad klockan 5 imorse.

Mamman påträffades några timmar senare i Stockholm, där hon hållt sig gömd i sju månader för försöka förhindra en avvisning.

Orsaken till att polisen gick in vid den tiden var för att ha alla barnen samlade, säger Peter Johansson. Han beklagar att polisen måste agera på det här viset, men anser inte att de har gjort något fel.