1 av 2
Christer Tonning (till vänster) och Jonas Thern driver bolaget Calcio. Arkivfoto: Karin Malmsten/Sveriges Radio
2 av 2
Värnamo

Calcio vs IFK Värnamo i tinget

Nu börjar det röra på sig i konflikten mellan bolaget Calcio och fotbollsklubben IFK Värnamo. Calcio, med Jonas Thern som delägare,  stämde IFK Värnamo i november 2011 för kontraktsbrott. I veckan träffades parterna för första gången.

Det blev stor uppståndelse i höstas när den förre landslagsspelaren i fotboll Jonas Thern, via sitt bolag Calcio valde att stämma sin moderklubb IFK Värnamo för kontraktsbrott.

Calcio var under ett par säsonger ansvarig för tillsättningen av tränare och ledare till IFK Värnamos A-lag och enligt avtalet skulle bolaget få hälften av klubbens publikintäkter, spelarförsäljningar och ersättningar från Svenska Fotbollsförbundet.

Enligt Calcio rör det sig om miljonbelopp som de inte fått enligt gällande avtal. Något som IFK Värnamo hela tiden bestridit.

Nu har de båda parterna träffats i tingsrätten i Jönköping och haft en inledande muntlig förhandling. Håkan Sjöman som är IFK Värnamos juridiske ombud säger till Nyheterna att det det rörde sig om ett förlikningsresonemang.

Däremot kunde de inte enas under det första mötet. Men man har kommit överens om att fortsätta diskutera med varandra. Om det kommer att nås en förlikning vill Håkan Sjöman i nuläget inte uttala sig om. Blir så inte fallet väntar en tingsrättsförhandling senare i år.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".