Socialförvaltningen i Jönköping kritiseras av Peter Persson

Förra året hänvisades en kvinna med missbruksproblem till sin då 18-åriga dotter. Enligt kommunalrådet Peter Persson är det väldigt tveksamt om kommunen gjort rätt när de hänvisade mamman till den unga dottern Louise i grankommunen.

Socialförvaltningen i Jönköping får bakläxa av kommunalrådet Peter Persson för hur de hanterat ärendet med 19-åriga Louise från en grannkommun- som tvingats ta hand om sin missbrukande mamma.

När mamman inte hade någonstans att bo lämnade hon Jönköping o bodde till och från hos sin då 18 åriga dotter Louise och ofta tog hon med sina missbrukarkompisar ditt dotterns lägenhet.

Igår hade välfärdsutskottet i Jönköpings kommun ett möte - och då kom det fram att Jönköpings kommun förra året - gav mamman rådet att flytta in hos sin dotter i grannkommunen. Enligt kommunens internutredning gjordes dock inga fel då Socialförvaltningen säger att de inte visste om mammans missbruk.

Enligt Peter Persson är det dock väldigt tveksamt om kommunen gjort rätt när de hänvisade mamman till den unga dottern Louise i grankommunen.

Louise har nu anmält kommunen till länsstyrelsen.