Foto: Henrik Gustavsson/SR.
Fotboll

Värnamo ännu utan seger

1:33 min

IFK Värnamo var en ribbträff från att få med sig en poäng från mötet med Hammarby. Nu slutade matchen 0-1 inför drygt 3100 åskådare på Finnvedsvallen.
- Vi får ingenting gratis, utan kommer att få slåss för vår existens, sade IFK:s tränare Glenn Ståhl.

Efter sex omgångar står Värnamo kvar på en poäng. Det här var den femte förlusten i år.

Serieledande Hammarby var det klart bättre laget i första halvlek och när Lallet gjorde 1-0 blev Värnamo statister på plan. Men det här var en match med två olika ansikten.

- Vår första halvlek var den bästa för i år. Den andra halvleken var däremot vår sämsta hittills, sade Hammarbys tränare Gregg Berhalter.

Därför är det också svårt att värdera Värnamos insats. Det känns ändå som att man står inför ett vägval.

Mittfältet känns lite trögt och långsamt och då kan inte passningsspelet nå den kvalitet man hade i fjol. Samtidigt är laget inte tillräckligt aggressivt, för att dominera i kamperna om bollarna. Nu blir det varken eller.

Just kampen tog man bättre i den andra halvleken. Närmast en kvittering var Martin Claesson, men hans skott gick i ribban. Det var det här med att inte få något gratis...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista