Lee Richardson blev 33 år gammal. Foto: Uffe Nylén/Scanpix.
speedway

Richardson omkom i Polen

Engelske speedwayföraren Lee Richardson som under många år körde med Vetlanda omkom på söndagen i en krasch i den polska ligan.

Lee Richardson har kört 132 matcher för Vetlanda och tagit flera SM-guld med klubben men körde i Sverige nu för Vargarna.

Richardson, som även körde för Vargarna, drabbades av inre blödningar och opererades direkt när han kom till sjukhus. Hans liv gick dock inte att rädda.

Olyckan som kostade Lee Richardson livet inträffade i seriematchen mellan Wroclaw och Richardsons Rzeszow. På första varvet i tävlingens fjärde heat körde Richardson på Tomasz Jedrzejaks bakhjul och kastades mot skyddsstaketet precis i utgången av en sväng, där luftstaketet går över i ett trästaket.

Innan Richardson kastades in i staketet touchade han också svenske Fredrik Lindgren.

– Jag såg hans cykel i ögonvrån och märkte också att han touchade min cykel, riktigt var eller hur vet jag inte. Jag förstod direkt att det var en allvarlig olycka och jag ville inte titta på reprisen, sade Lindgren till TT.

I Sverige representerade Richardson Vargarna från Norrköping, som på tisdag ska möta Hammarby i elitserien.

Lee Richardson blev 33 år gammal.

/TT, P4 Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista