Restaurangens metoder ökade risken för bakterier i den råa kycklingen. Foto: Stefan Gustavsson/SvD/Scanpix.
Jönköping

Restaurang bröt mot förbud - nu tvingas den stänga

En restaurang i Gränna kyler inte ner sin mat på ett korrekt sätt, och nu tvingas restaurangen stänga tills nya rutiner införts.

Fortsätter restaurangen ändå sin verksamhet hotas ägaren av ett vite på 5 000 kronor.

Det var i april som inspektörerna upptäckte att varmt ris ställdes i en kyl med bland annat rå kyckling. Risken är stor att det bildas bakterier i kycklingen om man gör så och inspektörerna förbjöd metoden.

Men när de kom tillbaka någon vecka senare var rutinerna de samma. Eftersom ägaren brutit mot förbudet stängs alltså restaurangen tillsvidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".